Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου για αγωνιστική ετοιμότητα

korinthosnews  | 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειες Πελοποννήσου, καλεί  όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες  σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Η απάντηση θα δωθεί στο δρόμο του αγώνα. Σταθμός η 6η Μάη και η απεργία των εργατικών σωματείων. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι όπως και οι εργάτες από τα μονοπώλια, τους μεγαλέμπορους και τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους.

Είναι ίδια η πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως και οι εργάτες, στενάζουν από τις συνεχόμενες επιθέσεις στα δικαιώματά μας, στο δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Χτυπούν το 8ωρο, τσακίζουν μισθούς, απολύουν εργάτες, τους στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια, τους μικρομεσαίους αγρότεςπου δουλεύουν ήλιο με ήλιο, με τις εξευτελιστικές τιμές, στο κόστος ή και κάτω απ’ αυτό, που δίνουν για τα προϊόντα, μας πετάνε από το χωράφι και το κοπάδι, μας ξεριζώνουν από τον τόπο μας.Χιλιάδες εργάτες είναι απλήρωτοι, το ίδιο απλήρωτοι είναι και οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι από τους βιομήχανους και το κράτος.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απροστάτευτοι από την πανδημία του κορονοϊού, το ίδιο ισχύει και για την μικρομεσαία αγροτιά.
 

Στους μικρομεσαίους αγρότες, η ΕΕ επιβάλλει την ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει, στους εργάτες φέρνει ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και χειρότερους όρους δουλειάς.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετέχουμε στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων στις 6 Μάη!

Ενώνουμε τις φωνές  μας με τους εργάτες! Απέναντι στον κοινό αντίπαλο προτάσσουμε τα δικά μας αιτήματα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • ’μεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των Συλλόγων, την συγκρότηση νέων Συλλόγων και  συντονισμό του αγώνα μαςθα τα καταφέρουμε!.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ