Επίσκεψη της Hellenic Seaplanes στο νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο

korinthosnews  | 

Η Hellenic Seaplanes και τα υδροπλάνα συναντούν
τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο.

Επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
και στον νέο Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο
πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της
HellenicSeaplanesS.A., κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Στην ξεχωριστή αυτή συνάντηση, ο κ. Χαραλάμπους ευχήθηκε στον κ. Κατσαφάδο
για την πρόσφατη ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως υφυπουργός Ναυτιλίας.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάβανε ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου των υδροπλάνων και την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας για το στάδιο ωριμότητας που βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η αεροπορική εταιρεία έως τώρα, ενώ ανέλυσε το πλάνο της HellenicSeaplanes με στόχο τα υδροπλάνα της να απογειωθούν την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

 

Κατόπιν της συνάντησης ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας,
κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος δήλωσε:

 

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα σήμερα την επίσκεψη του κ. Χαραλάμπους στο Υπουργείο, στις πρώτες μου ημέρες ως Υφυπουργός Ναυτιλίας.
Είναι ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο να γίνονται συζητήσεις για καινοτόμα εγχειρήματα όπως αυτό της ανάπτυξης του κλάδου των υδροπλάνων και της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων, ειδικά αυτήν την εποχή που η χώρα μας βρίσκεται στη
δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

 

Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων. Πρόκειται για μία επένδυση εθνικής σημασίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας θα είναι αρωγός σε τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες όπου αναδεικνύουν την νησιωτικότητα , διευκολύνουν την εύκολη μετακίνηση των πολιτών στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και δίνουν την απαραίτητη ώθηση σε νέα τουριστικά προϊόντα και νέες θέσεις εργασίας.

Με τη σειρά τουο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος
της
HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε:

 

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων,στη θέση του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας.Έχω την πίστη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ισχυροποιείται ακόμα πιο πολύ και ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία που θα αναδείξειτον κλάδο των υδροπλάνων που ετοιμάζει την είσοδό του στην ελληνική αγορά μέσα στο 2021.

 

Η HellenicSeaplanes από την πλευρά της, ζεσταίνει τις μηχανές των υδροπλάνων της καιθα συνεχίσεινα αξιοποιεί όσα έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, διασφαλίζοντας ότι προχωρά με γοργά βήματα και συνέπεια τον σχεδιασμό της για την υλοποίηση των υδατοδρομίων της.