Ενδιαφέρον της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας με επιστολή στον περιφερειάρχη για την Διώρυγα Κορίνθου

korinthosnews  | 


Επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Τομεάρχη Τουρισμού
της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Βασίλη Λαγό για τη Διώρυγα του Ισθμού

Το Γραφείο του Περιφερειάρχη απέστειλε επιστολή προς τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Βασίλη Λαγό, με την οποία απαντά στα αιτήματα του τελευταίου σχετικά με την ανάγκη για περίφραξη, σηματοδότηση, και ενίσχυση με προσωπικό ασφαλείας του προσβάσιμου από πεζούς τμήματος της Διώρυγας της Κορίνθου.

Σε επιστολή του από τις 2/5 προς την Περιφέρεια, ο Βασίλης Λαγός επεσήμανε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων σχετικά με την προστασία της πρόσβασης στη Διώρυγα, ως απαιτούμενο για την ασφαλή προώθησή της ως τουριστικού προϊόντος και ερευνητικού προορισμού και ανέδειξε την άποψη ότι στην εποχή που ακολουθεί τη σταδιακή έξοδο από το απαγορευτικό κυκλοφορίας, ο τουρισμός παραμένει βασικός οικονομικός συντελεστής στην Ελλάδα και η Κορινθία θα πρέπει να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί με ασφάλεια όσους την επιλέξουν για προορισμό τους.

Τόνισε επιπλέον, ότι η ασφαλής προσβασιμότητα στη Διώρυγα θα ανοίξει τον δρόμο στην ασφαλή επίσκεψη από εγχώρια και διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορία και τον πολιτισμικό πλούτο του τόπου και ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει την αρμοδιότητα της Εταιρείας Διαχείρισης της Διώρυγας για το θέμα, ενώ αποκαλύπτει ότι σύντομα θα συναντηθεί με την Εταιρεία με διάθεση συνεννόησης και οικονομικής συμβολής.
Αναδεικνύει επίσης, ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού εκτελούνται ήδη έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, προσκαλεί τον Τομέα Τουρισμού της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας για συνεργασία σε ζητήματα προστασίας και ανάδειξης του χώρου.

Αναλυτικά η επιστολή του περιφερειάρχη: