Καλή Μαλατέστα: η οικογένεια μου έχει μακρά παράδοση συμμετοχής & ενασχόλησης με τα κοινά του Δ. Κορινθίων

korinthosnews  | 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ ΚΑΛΗ ΣΤΟ korinthosNews
 


Καλημέρα Καλή, να ξεκινήσουμε με κάτι απλό.
Συμμετέχεις για δεύτερη φορά ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος σε εκλογές. Μίλησε μου λίγο για την πρώτη εμπειρία αλλά και για την απόφαση σου
να κατέβεις ως υποψήφια για δεύτερη φορά.

Γιώργο καλημέρα σε εσένα και τους ακροατές του σταθμού.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία.
Πράγματι είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε εκλογές.
Ξέρετε η οικογένεια μου έχει μακρά παράδοση συμμετοχής και ενασχόλησης με τα κοινά του Δήμου Κορινθίων.
Ξεκινώντας από την μητέρα μου Γεωργία Μαλατέστα, η οποία έχει εκλεγεί επανειλημμένα δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Αλέξανδρου Πνευματικού από την περίοδο που ο κ. Πνευματικός ήταν αντιπολίτευση.
Μεγάλωσα λοιπόν σε ένα περιβάλλον στο οποίο έμαθα πρώτα απ’ όλα να είμαι ενεργός πολίτης και να συμμετέχω άμεσα στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μου.
Η φιλία μου και ο Θαυμασμός που τρέφω για τον Δήμαρχο κ. Πνευματικό και την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει στην αναμόρφωση του Δήμου Κορινθίων είναι σημαντικοί παράγοντες για την απόφαση μου αυτή.
Εξίσου μεγάλο ρόλο έπαιξαν το όραμα και οι προοπτικές που ανοίγονται για τον Δήμο Κορινθίων την επόμενη πενταετία, όπου θεωρώ ότι με Δήμαρχο τον κ. Πνευματικό μπορούν να υλοποιηθούν.

Είναι  πράγματι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλός στο κεντρικό συμβούλιο.
Η πρώτη εμπειρία μου πριν 5 χρόνια ήταν ιδιαίτερα σημαντική και ωφέλιμη για μένα με 500 περίπου συμπολίτες μου να με στηρίζουν με την ψήφο τους.
Μέσα στα 5 χρόνια που μεσολάβησαν θεωρώ ότι ωρίμασα αρκετά σαν άνθρωπος και ενημερώθηκα διεξοδικά για σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο μας.

Πλέον όντας πιο ώριμη και κατασταλαγμένη με αρκετά μεγαλύτερη εμπειρία θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω αφενός στην εκλογική επιτυχία του Δημάρχου μας, αφετέρου να είμαι ένα σημαντικό στήριγμα των συμπολιτών μου για ένα καλύτερο και πιο σύγχρονο Δήμο Κορινθίων, που θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών, όπως έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια με Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Πνευματικό.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το προσωπικό σου στίγμα,
τι έχει να προσφέρει η Καλή Μαλατέστα αν εκλεγεί;;;

Ποιες οι ιδέες και οι απόψεις της για τον Δήμο Κορινθίων;

Όπως γνωρίζεται ο Δήμος Κορινθίων έχει μπροστά του και σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα τεχνικών έργων υποδομών που μεταβάλλουν σημαντικά την όψη του Δήμου μας εκσυγχρονίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών.
Λόγω της εργασίας μου Γιώργο, δουλεύω όπως γνωρίζεται στο ΓΝΚορίνθου
(Τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων – Επειγόντων Περιστατικών)
και έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τους συμπολίτες μας.
Το ανθρωπιστικό κομμάτι λοιπόν είναι ένας τομέας που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σημαντικά τους συμπολίτες μου που έχουν ανάγκη και σ’ αυτό τον τομέα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να εστιαστώ.

Θεωρώ ότι η οικονομική ευρωστία του Δήμου, η οποία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του Δημάρχου κ. Πνευματικού αλλά και η ύπαρξη αρκετών ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης μπορούν να συμβάλλουν ώστε να αναπτύξουμε κοινωνικές δομές και δράσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά σε θέματα όπως:

 • Υποστήριξη γυναίκας και οικογένειας (Δημιουργία Κέντρου)
 • Βοήθεια στο σπίτι
 • Βοήθεια προς την Τρίτη ηλικία
 • Συμπαράσταση προς την μονογονεϊκή οικογένεια
  αλλά και την πολυμελή οικογένεια.

Θα μπορούσες να το εξειδικεύσεις λίγο περισσότερο αυτό γιατί αντιλαμβάνομαι ότι ως γυναίκα έχεις κάποιες παραπάνω ευαισθησίες.

Ναι έχεις δίκιο σ’ αυτό, άλλωστε είμαι η ίδια μέλος μονογονεϊκής οικογένειας, ως μητέρα ενός αγοριού.
Κατανοώ λοιπόν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των μητέρων γύρω μου και θεωρώ πως μπορούμε να λειτουργήσουμε σημαντικούς μηχανισμούς υποστήριξης, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην δύσκολη καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων.

Το θέμα της εργαζόμενης μητέρας, είναι ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί βέβαια και σε κεντρικό πολιτικό  επίπεδο, πιστεύεις πως ο δήμος μπορεί να συμβάλλει με την ανάπτυξη πολιτικών σε αυτό το θέμα;;

Αυτή την στιγμή η κοινωνία μας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα σε αυτό το σημείο.

Το πρώτο είναι η υπογεννητικότητα, γεννάμε πολύ λιγότερα παιδιά απ’ αυτά που χρειάζονται για την διατήρηση ή την ανανέωση της κοινωνίας μας, με αποτέλεσμα την σταδιακή γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση μας ως κράτος.
Αυτό το γεγονός έχει τρεις σοβαρές αιτίες:

 • Το πρώτο είναι ότι οι γυναίκες λόγω εργασίας αλλά και οικονομικής κρίσης αποκτούν το πρώτο τους παιδί μετά το 30στο έτος της ηλικίας τους στο μεγαλύτερο ποσοστό, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δυσκολιών στην κύηση.
 • Λόγω έλλειψης ικανών δομών φροντίδας αλλά και για οικονομικούς λόγους αυτό συνεπάγεται την γέννηση λιγότερων παιδιών.
  Γνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην γέννηση παιδιών εκτός γάμου;;
  Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο;;;
  Πολύ απλά μια κοπέλα εκτός γάμου, αυτή τη στιγμή που θα μείνει έγκυος στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει στην γέννηση ενός παιδιού.

Σε αυτό το σημείο πιστεύω πως ο δήμος θα μπορούσε στον δικό του μικρόκοσμο να δημιουργήσει δομές ικανές να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα:

 1. Θα μπορούσε να καθιερωθεί η βοήθεια στο σπίτι, ειδικά για τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου ή για εργαζόμενες μητέρες με πολύ χαμηλά εισοδήματα που δεν έχουν την υποστήριξη παππού ή γιαγιάς.
 2. Να δημιουργήσουμε δομές φύλαξης των παιδιών πριν ή/και μετά το σχολείο, που θα καλύπτουν το χάσμα των 2-3 ωρών μέχρι την ώρα που μια γυναίκα σχολάει από την δουλειά της.
 3. Τη καλοκαιρινή περίοδο δημιουργία μηνιαίων ή δίμηνων προγραμμάτων Δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
 4. Εξίσου σημαντικό είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούν περισσότεροι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί ή προγράμματα που θα καλύπτουν την φύλαξη των παιδιών από ιδιωτικούς σταθμούς.
 5. Να αναπτύξουμε προγράμματα πρόνοιας για τις μονογονεϊκές ή πολυμελείς οικογένειες εμείς, ως δήμος και θα αφορούν βοήθειες τόσο σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 6. Να εντατικοποιήσουμε τα προγράμματα που αφορούν την προστασία των γυναικών και την συμπαράσταση ειδικά για γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία ή γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά, χωρίς κάποιον σύντροφο.

 

Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικά όλα αυτά που μας λες Καλή, ωστόσο επειδή ο χρόνος πιέζει,
θα ήθελα να κλείσουμε την συζήτηση μας με μια τελευταία ερώτηση η οποία αφορά με το πως βλέπεις εσύ ως υποψήφια τον εκλογικό ανταγωνισμό στον δήμο μας
;

Κοιτάξτε η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά υπάρχει μια πολυδιάσπαση μετώπων με πολλές υποψηφιότητες.
Θεωρώ πως το θέμα της απλής αναλογικής ώθησε σημαντικά στο να συμβεί αυτό και ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω να μην αποβεί σε βάρος της διοίκησης και της γενικότερης διαχείρισης του δήμου μας.

Κατανοώ τα ελατήρια πολλών για την κάθοδο τους στις εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και ειδικά πρώην συμπορευτών μας.
Όλοι μας θα κριθούμε από τον λαό. Πιστεύω ωστόσο ακράδαντα ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας είναι με διαφορά το πιο δυνατό γιατί απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τον δήμο και επιθυμούν το καλό του, πάνω από την προσωπική τους προβολή και αυτό εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη.

Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του Δήμου Κορινθίων και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει στον δημότη την σιγουριά και την διασφάλιση ότι μπορεί να διαχειριστεί με υπεύθυνο και ικανό τρόπο τα προβλήματα ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του δήμου μας.

Και ο πολίτης χρειάζεται την σιγουριά και την εξασφάλιση ότι ο δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία και θα εξακολουθεί να βελτιώνεται βάση ενός καλά μελετημένου και κοστολογημένου προγράμματος τεχνικών υποδομών. Καλέ είναι οι μακέτες και οι ιδέες αλλά πιστεύω κανένας πολίτης δεν θα ήθελε να δει ένα δήμο χρεοκοπημένο, όπως συμβαίνει σε πολλούς δήμους γύρω μας.