Εξιχνιάστηκαν 2 ληστείες που είχαν γίνει πριν 6 μήνες στη Νεμέα

korinthosnews  | 

Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχαν γίνει την 23.9.2016, στη Νεμέα.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 31 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 19χρονος και ο 31χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, την 23.9.2016 το μεσημέρι, στη Νεμέα Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν κόσμημα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, της 23.9.2016 το μεσημέρι, στη Νεμέα Κορινθίας, μπήκαν και σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, για  την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.