Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου επισκέφθηκε την Κόρινθο (Video-Εικόνες)

korinthosnews  | 

Την Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου, 
ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Παπανδρέου.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν
ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μπουντρούκας,
η πρώην Βουλευτής κ. Κατερίνα Φαρμάκη
και εκ νέου Υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας
οι υποψήφιοι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Κορινθία
υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

 

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε  το Νοσοκομείο Κορίνθου
στην συνέχεια την ΕΑΣ Κορινθίας
και το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Τέλος περιηγήθηκε στον πεζόδρομο της Κορίνθου
 και κατέληξε σε γνωστό καφέ της πόλης
όπου τον περίμεναν αρκετοί φίλοι του Κινήματος στην Κόρινθο
και έτυχε θερμής υποδοχής.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου,  κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Νίκο Παπανδρέου πραγματοποίησε επισκέψεις στην Κόρινθο.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που στηρίζουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Κορινθία, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο γραμματέας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικά στελέχη. 

Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκε από την διοικήτρια, τους εκπροσώπους των ιατρών στο διοικητικό συμβούλιο, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου και το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων.
  Δυστυχώς υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ της διοικήτριας και των εργαζομένων με τους τελευταίους να δηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού και ότι οι συνθήκες νοσηλείας σε ορισμένες κλινικές δεν είναι οι πρέπουσες.

Ο κος Παπανδρέου ανέφερε ότι η υγεία δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι μια καλή δημόσια υγεία.   
Μάλιστα τόνισε ότι αντί να σπαταλά άσκοπα χρήματα η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε σαν προτεραιότητα την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και την βελτίωση των μισθολογικών απολαβών τους.  
Ενώ υπογράμμισε ότι στον τομέα της υγείας χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των πόρων. 

Με παρέμβαση του ο κος Μπουντρούκας ρώτησε για τη συμμετοχή της περιφέρειας μέσω προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. 
Στο άκουσμα της μικρής συμμετοχής της, ο κος Μπουντρούκας δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η περιφέρεια μελλοντικά να συμβάλει περισσότερο.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε την ΕΑΣ Κορινθίας όπου ενημερώθηκε από τον Γενικό διευθυντή. 
Ο κος Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια των αγροτικών εφοδίων και την εμπορία των προϊόντων. 
Μίλησε επίσης για την ανάγκη μείωσης φόρων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις.
Όσον αφορά στις καταστροφές της αγροτικής παραγωγής στην Κορινθία τόνισε την πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής να γίνονται γρήγορα οι καταγραφές των ζημιών και να δίνονται δίκαιες αποζημιώσεις και προέτρεψε τον ΕΛΓΑ να διορθώσει άμεσα τις όποιες αδικίες.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Κορινθίας όπου ο πρόεδρος του μας παρουσίασε την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν οι επιχειρηματίες στην Κορινθία.
Ο κος Παπανδρέου μίλησε για την ανάγκη να πάψει να διώκεται ο ιδιώτης - η επιχειρηματικότητα - στην Ελλάδα και την ανάγκη να παταχθεί η γραφειοκρατεία. 
Υπογράμμισε επίσης ότι επιβάλλεται τα επόμενα χρόνια να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης.  
Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες,  
με τον κο Μπουντρούκα να τονίζει ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί προγραμματική δέσμευση του συνδυασμού του.

Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση του κλιμακίου στην αγορά της Κορίνθου
και συνομιλίες με πολίτες, μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

 

Σχετικές Φωτογραφίες