Ψήφισμα Συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ - Αίτημα για σύγκληση Δ.Σ.

korinthosnews  | 

Ψήφισμα Συμπαράστασης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ
σε έκτακτη συνεδρίαση του σε σχέση με το αίτημα των εργαζόμενων
στην Τουριστική Λουτρακίου ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

 

Το Φυσικό Μεταλλικό και το Ιαματικό Νερό Λουτρακίου
αποτελούν και τα δύο τον πλούτο και την ιστορία του Δήμου μας.

Σαν εργαζόμενοι που υπηρετούμε την ιστορική συνέχεια του φυσικού πλούτου του Δήμου από κοινού με τους συναδέλφους της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ εκφράζομε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στις προσπάθειες τους για να κρατηθεί ζωντανή η ιστορία του ιαματικού νερού Λουτρακίου μέσω της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου LOUTRAKI THERMAL SPA.

Οποιαδήποτε λύση για τη λειτουργία ωστόσο θα πρέπει πρώτα από όλα να διασφαλίζει την δουλειά και τα δικαιώματα Των εργαζομένων της Τουριστικής που έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζουν την λειτουργία της με ζήλο και προσωπικό οικονομικό κόστος όλα αυτά τα χρόνια.

Σαν Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ θα είμαστε στο πλευρό τους για να έχει η προσπάθεια τους το αποτέλεσμα που αξίζει η ιστορία του νερού Λουτρακίου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Τάσος Μαστραντωνάκης                                                          Βαγγέλης Ματσιμάνης


 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

ΠΡΟΣ

 

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΚΑΙ ΔΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

 

ΑΠΟ

ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ
/  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ LOUTRAKI THERMAL SPA

 

Κ. Πρόεδρε,

 

Επειδή κινδυνεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της Α.Ε. του Δήμου μας και επειδή συνεχίζεται για αρκετό καιρό η αναστάτωση στο χώρο εργασίας μας και η ανασφάλεια, η οποία δημιουργείται σε εμάς ως προς την πληρωμή των μισθών μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας,  εξ αιτίας των οικονομικών διαφορών του κατασκευαστή – εργολάβου και της ΑΕ  του Δήμου που διαχειρίζεται το SPA, με την αίτηση αναγκαστικής διαχείρισης που προσπαθεί να επιβάλει η ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ στην διοίκηση της Α.Ε. του Δήμου μας, συνεπώς κινδυνεύουμε εάν γίνει δεκτή η αίτηση να βρεθούμε απολυμένοι.  

 

Επειδή τις τελευταίες μέρες μάλιστα, πληροφορηθήκαμε ότι  υπάρχει και  αίτημα δικαστικής επίλυσης της ως άνω διαφοράς μέσω αναγκαστικής διαχείρισης της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΟΤΑ που θα συζητηθεί στο Δικαστήριο Κορίνθου την 22/11/2018.

 

Επειδή δεν γνωρίζουμε τι είδους επίπτωση μπορεί να έχουν αυτές οι κινήσεις και πιθανολογούμε ότι κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίες μας, ως  εργαζόμενοι στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ, ζητάμε και παρακαλούμε να  προκαλέσετε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως έκτακτη, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να γίνουν σαφείς οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής, για το τί θα πράξει στο μέλλον.

 

Το παρόν κείμενο το στηρίζουν και υπογράφουν φορείς και δημότες
του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

 

31/10/2018                                            ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ