Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Παγκορινθιακή Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου - Video

korinthosnews  | 


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 1η Παγκορινθιακή Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου
που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων και η Θεατρική Κίνηση Κορίνθου «Πυξίδα»
με την παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι από τη διοργανώτρια ομάδα.
Οι φίλοι του θεάτρου διασκέδασαν όλες τις ημέρες και γνώρισαν όλα τα θεατρικά σχήματα της περιοχής που συμμετείχαν σε αυτή τη Συνάντηση.

          Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός βράβευσε τη Θεατρική Κίνηση Κορίνθου «Πυξίδα» μετά το πέρας της παράστασής της, ενώ έδωσε τα εύσημα σε όλο το Σύλλογο, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κι εμπνευστή της ιδέας, κύριο Κωνσταντίνο Δουβή για την πρωτοβουλία τους.

Τόνισε ότι το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει όλες τις ομάδες της περιοχής, να παρακολουθήσει τις δουλειές τους, ενώ κι οι ομάδες ήρθαν σε επαφή κι αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες πάνω στο θέατρο.
Τέλος υποσχέθηκε κάθε χρόνο να στηρίζει αυτή τη Συνάντηση κι ευχήθηκε του χρόνου να μπορέσουν οι φίλοι του θεάτρου να δουν ακόμη περισσότερες ομάδες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

          Εμείς, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της «Πυξίδας», κύριο Κωνσταντίνο Δουβή, του ζητήσαμε να μας κάνει έναν απολογισμό αυτής της 1ης Παγκορινθιακής Συνάντησης Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την 1η Παγκορινθιακή Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Οι άνθρωποι που ήταν μαζί μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 8 ομάδες της περιοχής μας και να δουν παραστάσεις υψηλού ερασιτεχνικού επιπέδου.
Δυστυχώς, λόγω του τυφώνα Ζορμπά που έπληξε την περιοχής μας το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου δύο ομάδες δεν τα κατάφεραν να είναι μαζί μας.
Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε καινούριες ημερομηνίες, αλλά για διαφορετικούς λόγους αυτό δεν ήταν δυνατόν.
Η ομάδα «Νέα Διάπλαση» Μπολατίου, δεδομένου ότι σε κάποια μέλη του θιάσου τους είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει τελικά αυτή τη χρονιά,
ενώ η Λέσχη Κούκλας & Θεάτρου Σικυωνίας είχε προγραμματίσει εκδήλωση και δεν μπορούσε να έρθει σε νεότερη ημερομηνία.
Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν, κι είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα έχει τη δυνατότητα το κοινό της Κορίνθου να απολαύσει και τις δικές τους δουλειές, αλλά κι όσων ομάδων για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας φέτος.

Κάθε βράδυ ακούγαμε πολλά θετικά σχόλια τόσο από τις ομάδες που συμμετείχαν, όσο και από τους θεατές κι αυτό μας γέμισε χαρά, αλλά ταυτόχρονα και με την ευθύνη να κάνουμε κάθε χρόνο αυτή τη Συνάντηση καλύτερη.
Με το Δήμαρχο, κο Αλέξανδρο Πνευματικό, να στέκεται πάντοτε αρωγός σε κάθε δραστηριότητα που προάγει τον Πολιτισμό της περιοχής μας, τις ερασιτεχνικές ομάδες δημιουργικές κάθε χρόνο και με τη δική μας θέληση να έρθουν όλες οι ομάδες κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις για την Τέχνη που υπηρετούμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η Συνάντηση θα γίνει θεσμός και θα αγαπηθεί όσο της αξίζει. Ελπίζουμε σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο να μιλάμε για τη 2η Παγκορινθιακή Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου, την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε και να προετοιμάζουμε.»

 

 

Σχετικές Φωτογραφίες