Εγκρίθηκε ο δρόμος Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος προϋπολογισμού 345.000 ευρώ - Video

korinthosnews  | 

Ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
ενεκρίθη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 8 Αυγούστου
παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Πρόκειται για την έγκριση της 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ «Συντήρηση και βελτίωση επαρχιακού και οδικού δικτύου Π.Ε. Κορινθίας»,
ήτοι για το έργο συντήρησης οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος
με προϋπολογισμό και πίστωση 345.000 ευρώ.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή
εξέφρασε και ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός,
ο οποίος αναγνώρισε τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής.


O κ. Δήμαρχος με σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο και αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στα οφέλη του δρόμου για τους κατοίκους των περιοχών που θα λύσει πολλά προβλήματα αλλά και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του και την ελπίδα ώστε να προχωρήσει το συντομότερο ο  διαγωνισμός.

 Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που ο Δήμος έχει ώριμες τις μελέτες όπως το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου και η διαχειριστική θα δώσει το πράσινο φως για την δημοπράτηση.

Σε καλό δρόμο είναι και το οδικό δίκτυο Αγγελοκάστρου - Αγίου Ιωάννη είπε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Πνευματικός όπως είπε η Δημοτική Αρχή κάνει ότι είναι δυνατόν και με χρήματα δικά της να πραγματοποιεί μικρά η μεγάλα έργα αλλά και δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για έργα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η από εθνικούς πόρους.

Με την ευκαιρία αυτή επισήμανε και την στενή συνεργασία που υπάρχει με την κυβέρνηση αλλά και με την βοήθεια του συμπατριώτη μας Γενικού Γραμματέα Υποδομών  Γιώργου Δέδε εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα ενταχθούν συμπληρωματικά έργα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όπως η αξιοποίηση των νερών του βιολογικού και για τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Ασσου Λεχαίου περίπου 3 εκατομμυρίων.

Τέλος ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε για την Άριστη συνεργασία που έχουν και την προσπάθεια που κάνει και την αγάπη που δείχνει όχι μόνο για την Κόρινθο αλλά και για όλη την Κορινθία