Ν.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών της Κορινθίας

korinthosnews  | 

ΝΙΚΟΣ   ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                       ΚΙΑΤΟ 10 -7-2017

ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ.

ΔΗΜΟΥ          ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

 

                                                   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

-Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα σοβαρά ζητήματα της εγκληματικότητας στη περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας και όχι μόνο.

-Έχουμε τονίσει ότι τα ζητήματα της εγκληματικότητας, που απασχολούν τις  σύγχρονες κοινωνίες, είναι πολύ σοβαρά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.λ.π.

-Πέρα από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ως θεσμός   που βρίσκεται κοντά στους πολίτες, οφείλει να συμβάλλει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, με διακριτικότητα και σεβασμό στους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

-Να υπογραμμίσω και πάλι την ευθύνη όλων μας, ως ενεργοί πολίτες, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ζητήματα  που μας απασχολούν  πολύ σοβαρά.

-Παράλληλα όμως δε πρέπει να υποβαθμίζουμε και να ξεχνάμε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι αστυνομικοί για τη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής  τους ακεραιότητας.

-Πρόσφατα, όπως ανακοινώθηκε από τις Αστυνομικές αρχές και διαβάσαμε στα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, υπήρξαν πολλές επιτυχίες της Αστυνομίας, σε επίπεδο Αστυνομικών Τμημάτων και Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

-Συγκεκριμένα αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα και εξιχνιάσθηκαν   εγκλήματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά, κλοπές-διαρρήξεις  καταστημάτων και κατοικιών, παράνομη μετανάστευση κ.λ.π.

-Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών της Κορινθίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,  σε μια πολύ δύσκολη εποχή οικονομικής και κοινωνικής  κρίσης. 

-Αυτά τα μηνύματα είναι  θετικά και  οι πολίτες τα αντιμετωπίζουν με ικανοποίηση, γιατί έτσι εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας για τους ίδιους και τις περιουσίες τους .

                                                                                        ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ