Η Απάντηση του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Περιφέρεια:  Ιδού η Ρόδος…

korinthosnews  | 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση του από 9-5-2017 δελτίου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο δήμος Άργους Μυκηνών απαντάει τα εξής:

Αναδιπλώνεται ο κ. Περιφερειάρχης με τη νέα δήλωση του αφού πλέον λέει πως «δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει το έργο και ποιος θα επιβλέψει» τα έργα.
Μάλιστα.
Δεν τον ενδιαφέρει (!) ποιος θα προετοιμάσει, ποιος θα κοπιάσει, ποιος θα δημοπρατήσει τις μελέτες, ποιος θα εκπονήσει αυτές, ποιος θα παρακολουθήσει και παραλάβει τις μελέτες, ποιος θα δημοπρατήσει, με πόσες δυσκολίες και διαδικασίες, με πόσες ενστάσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ποιος θα παρακολουθήσει το έργο, ποιος θα το επιβλέψει, ποιος θα το φέρει εις πέρας, ποιος θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην πορεία υλοποίησης, ποιος θα το ολοκληρώσει.
Απλώς «δεν έχει σημασία».
Εβδομήντα τρία (73) καταγεγραμμένα στάδια ξεπέρασε ο δήμος Άργους Μυκηνών μόνο για να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης αλλά τον Περιφερειάρχη δεν τον ενδιαφέρει.
Ξέχωρα από την υπόλοιπη διαδικασία στην υλοποίηση του έργου.
Σημασία έχει κατ’ αυτόν να υπογράψει τη χρηματοδότηση ως ex officio προϊστάμενος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η οποία ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.               

Μάλιστα.

Επιπλέον, είναι τουλάχιστον ντροπή δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επιχαίρει για τους εμπρησμούς σε χωματερή, οι οποίοι συνέβησαν την ημέρα συνέντευξης του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, την οποία χωματερή η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών κληρονόμησε και δε δημιούργησε, όπως συνέβη σε όμορους δήμους υπό την ανοχή (και τη συνενοχή)  της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δεν είδαμε, για παράδειγμα,  να δείχνει την ίδια ευαισθησία για την φωτιά στην Καραθώνα όπου οι καπνοί έμπαιναν ακόμη και στα παράθυρα των κρουαζιερόπλοιων.
Και βέβαια δεν αναφέρει πουθενά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του νέου δήμου Άργους Μυκηνών, έκλεισε όλες τις χωματερές των πρώην δήμων επιδεικνύοντας άμεσα, στην πράξη, χωρίς τότε νομική υποχρέωση, μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Όπως όμως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων οι δήμοι την έλαβαν μετά την έναρξη ισχύος του άρθρου 23 του Ν. 4368/2016  (ΦΕΚ 21  Α’/ 21.02.2016) όπου οι αρμοδιότητες που εκχωρήθηκαν αλλού από τον Φόδσα επιστρέφουν στους Φόδσα, και δε το θυμήθηκαν ξαφνικά.
Αμέσως ξεκίνησε, τουλάχιστον από το δήμο Άργους Μυκηνών, μια γιγαντιαία προσπάθεια να εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις που η νομοθεσία προέβλεπε και επέβαλλε για την Ενδιάμεση Διαχείριση Απορριμμάτων και η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σήμερα βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σχεδόν από όλους τους δήμους της Πελοποννήσου με δημοπρατημένο το έργο του Εργοστασίου Διαλογής, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων και σε εξέλιξη επίσης το διαγωνισμό για τον ανάδοχο της Επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Στους επόμενους μήνες η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα βρει και εφαρμογή.

Η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα κοστίσει στο δημότη περίπου 40 Ευρώ ο τόνος.
Η λύση Τατούλη 120 Ευρώ ο τόνος.
Τα κόστη αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι δημότες με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.
Ποιος πολίτης το δέχεται αυτό στη σημερινή ασφυκτική οικονομική εποχή;
Ποιος πολιτικός θα περάσει τη θηλιά αυτή για τριάντα χρόνια στους Πελοποννήσιους;
Τους Αργολιδείς; Τους δημότες του δήμου Άργους Μυκηνών;
Πόσο άλλο μπορούν να αντέξουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις;

Ας δώσει, τέλος, ο Περιφερειάρχης, στη δημοσιότητα τα κόστη των Ολοκληρωμένων Διαχειρίσεων των άλλων Περιφερειών ανά την Ελλάδα για να συγκρίνουμε, λοιπόν, «όμοια» πράγματα.
Στις υπόλοιπες Περιφέρειες ο μέσος όρος δε ξεπερνά τα 60 Ευρώ ανά τόνο με το ΦΠΑ!
Ας δώσει ο κ. Τατούλης στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Γιατί στην Πελοπόννησο πρέπει να πληρώνουμε 120;

 Ιδού η Ρόδος…

Ξέρουμε πολύ καλά γιατί η Περιφέρεια πιέζει για τα σκουπίδια.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν πιέζεται, δεν εξαναγκάζεται, δεν υποκύπτει.
Δεν υπογράφει εις βάρος των πολιτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Τ. 1,5 δις από την Περιφέρεια στην οικονομία της Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση και εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να μεγιστοποιήσει το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να εκτελεστεί στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων όλων των εποχών.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει και ποιος θα επιβλέψει. Μοναδικό μας ενδιαφέρον αποτελεί η ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με βάση τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και, κυρίως, τα οφέλη που εν τέλει θα καρπωθεί ο κάθε πολίτης.

Αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα που έχει κατά πολύ ξεπεράσει το 1.5 δις. ευρώ έχει την σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Καμπόσος, αντί να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυνατότητα που του δώσαμε, να χρηματοδοτήσει έργα στον Δήμο του, περιφερόμενος στα κανάλια αναπτύσσει μια ιδιαίτερα κοντόφθαλμη και «κατινίστικη» ρητορική, που προσβάλει το θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και τους πολίτες του Δήμου του. Τον Πέτρο Τατούλη δεν τον αγγίζει.

 

Δίνουμε οριστικό τέλος στην επικίνδυνη ανευθυνότητα και τις χωματερές

 

Με την ίδια ανεύθυνη και ρηχή προσέγγιση αντιμετωπίζει και το ζήτημα των σκουπιδιών. Περιφερειακή αρχή και Δημοτικές αρχές συνεργάστηκαν κατά τρόπο αγαστό όλη την προηγούμενη περίοδο προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την Πελοπόννησο όλων των εποχών. Μέχρι βέβαια που κάποιοι Δήμαρχοι, λίγοι και απομονωμένοι, θυμήθηκαν, επηρεασμένοι από τις υποσχέσεις για δήθεν διαθέσιμα κονδύλια που θα διαχειρίζονταν μόνοι τους, ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, επιμένοντας στην παρανομία και τις χωματερές!

Απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση που προσεκτικά σχεδιάσαμε, συμβατά με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και σύντομα θα την δει να υλοποιείται, ο κ. Καμπόσος προβάλει την χωματερή του χθες. Συγκρίνει τραγικά ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να πείσει ότι έχει φτηνές λύσεις. Σίγουρα η φτηνότερη λύση είναι να ρίξει τα σκουπίδια στη θάλασσα. Γιατί άραγε του έχει διαφύγει μια τέτοια επιλογή;

Προς το παρόν ας επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στις παράνομες χωματερές του Δήμου του,  οι οποίες με αποκλειστικά δική του ευθύνη λειτουργούν και επεκτείνονται.